De leesbaarheid van een blog verbeteren

Het schrijven van een blog heeft veel voordelen, maar is je blog wel leesbaar?

De leesbaarheid van een blog verbeteren

Het schrijven van een blog heeft veel voordelen, maar is je blog wel leesbaar?

Leesbaarheid

Een goede blog zorgt voor geïnteresseerde (potentiële) klanten. Je wekt de interesse van de lezer en zorgt dat ze zich onderaan de blog kunnen aanmelden voor jouw nieuwsbrief. Maar dan moet je er wel voor zorgen dat de leesbaarheid van je blog goed is. Het is belangrijk dat de lezer de blog goed begrijpt.

Zinslengte

Om een blog goed leesbaar te maken is het handig om te variëren in zinslengte. Het brein heeft moeite om zinnen van meer dan 25 woorden te verwerken. En daarnaast zorgen lange zinnen op een telefoon ervoor dat je snel de draad kwijt raakt. Aan de andere kant loopt een blog met alleen maar korte zinnen ook niet heel lekker, dus is afwisseling belangrijk als je de leesbaarheid van je blog wilt verhogen. Maak lange zinnen, maar knip ze af en toe ook op voor een goede variatie. Soms is één woord al genoeg.

Aantrekkelijke alinea’s

Bij het schrijven van een blog houd je rekening met de leesbaarheid op verschillende apparaten. Een lange alinea kan bijvoorbeeld onaantrekkelijk lijken op een telefoon, terwijl jij tijdens het schrijven op je laptop wel tevreden was over de lengte. Bekijk de tekst daarom altijd op meerdere apparaten en knip een alinea op als je merkt dat het scherm vol staat. De ideale lengte ligt tussen de 25 en 100 woorden per alinea.

Vaktermen

Met het gebruik van vaktermen neem je de rol aan als expert, maar begrijpen alle klanten dat wel? En specifiek potentiële klanten die nog niet overal van op de hoogte zijn. Het is belangrijk om goed te kijken wie je doelgroep is en of zij allemaal op de hoogte zijn van die vaktermen. Is dat het geval? Dan kan het juist zorgen voor extra verbinding en spreekt het ze meer aan. Maar ga daar zorgvuldig mee om want zodra je klanten je niet begrijpen gaat de leesbaarheid van je blog snel omlaag.

P.s. wil je weten wat Contaqt voor jouw bedrijf kan betekenen? Plan dan eens een gratis strategiegesprek in.

Meer weten? Vraag een demo aan.

Zien is geloven toch? In een demo leggen we je graag uit wat de mogelijkheden zijn én wat het verschil is tussen onze basis en Premium abonnement.

Ruim 400 advieskantoren kiezen al voor Contaqt.

Wat het Rijksmuseum wel doet (en jij niet)

Lees verder

De mailinglijst die geld kost in plaats van oplevert

Lees verder

De €25.000 fout die 9 van de 10 adviseurs maken

Lees verder