De leesbaarheid van een blog verbeteren

Het schrijven van een blog heeft veel voordelen, maar is je blog wel leesbaar?

De leesbaarheid van een blog verbeteren

Het schrijven van een blog heeft veel voordelen, maar is je blog wel leesbaar?

Leesbaarheid

Een goede blog zorgt voor geïnteresseerde (potentiële) klanten. Je wekt de interesse van de lezer en zorgt dat ze zich onderaan de blog kunnen aanmelden voor jouw nieuwsbrief. Maar dan moet je er wel voor zorgen dat de leesbaarheid van je blog goed is. Het is belangrijk dat de lezer de blog goed begrijpt.

Zinslengte

Om een blog goed leesbaar te maken is het handig om te variëren in zinslengte. Het brein heeft moeite om zinnen van meer dan 25 woorden te verwerken. En daarnaast zorgen lange zinnen op een telefoon ervoor dat je snel de draad kwijt raakt. Aan de andere kant loopt een blog met alleen maar korte zinnen ook niet heel lekker, dus is afwisseling belangrijk als je de leesbaarheid van je blog wilt verhogen. Maak lange zinnen, maar knip ze af en toe ook op voor een goede variatie. Soms is één woord al genoeg.

Aantrekkelijke alinea’s

Bij het schrijven van een blog houd je rekening met de leesbaarheid op verschillende apparaten. Een lange alinea kan bijvoorbeeld onaantrekkelijk lijken op een telefoon, terwijl jij tijdens het schrijven op je laptop wel tevreden was over de lengte. Bekijk de tekst daarom altijd op meerdere apparaten en knip een alinea op als je merkt dat het scherm vol staat. De ideale lengte ligt tussen de 25 en 100 woorden per alinea.

Vaktermen

Met het gebruik van vaktermen neem je de rol aan als expert, maar begrijpen alle klanten dat wel? En specifiek potentiële klanten die nog niet overal van op de hoogte zijn. Het is belangrijk om goed te kijken wie je doelgroep is en of zij allemaal op de hoogte zijn van die vaktermen. Is dat het geval? Dan kan het juist zorgen voor extra verbinding en spreekt het ze meer aan. Maar ga daar zorgvuldig mee om want zodra je klanten je niet begrijpen gaat de leesbaarheid van je blog snel omlaag.

 

Dagelijks maken ruim 400 advieskantoren gebruik van ons platform.

Wij zorgen ervoor dat al jouw klanten regelmatig van je horen zónder dat het jou extra tijd kost. Daar krijg je #blijeklanten van.

Lees hier hoe blij onze gebruikers met onze software zijn
    
Een mooie aanvulling op mijn online dienstverlening!
Maarten Prins
VZP Bedrijven B.V. en DoeHetZelfAOV.nl
    
"Een goede aanvulling binnen onze communicatiestrategie"
Milko Perdijk
Perdijk Advies
    
"Perfect voor zorgplicht"
Mark van Dijk
Holland Verzekerd

Dankzij Contaqt blijven cliënten betrokken bij mijn bedrijf en tevens helpt het bij mijn zorgplicht.

Contaqt maakt het eenvoudig een nieuwbrief te versturen. Ik ervaar dat klanten het prettig vinden regelmatig wat van mij te horen. De tijdsbesparing kan ik gebruiken voor commerciële werkzaamheden."

Met Contaqt kan ik actuele berichten vol automatisch op onze website plaatsen, op onze social media kanalen verspreiden en via onze nieuwsbrief versturen. Een prima aanvulling binnen onze communicatiestrategie."

Naast de nieuwsbrief van Contaqt gebruik ik ook het programma bij het invullen van zorgplicht op mijn portefeuille. Met een simpele vragenlijst krijg ik inzicht in de wensen en wijzigingen van mijn relaties.

Wij zijn onlangs gestart met de nazorgscan. Dit met succes. Cliënten reageren erg enthousiast. Daarnaast heeft het voor extra omzet gezorgd.

Contaqt is voor mij een gebruikersvriendelijke tool die ik gebruik voor mijn nieuwsberichten. Het bespaart mij een hoop tijd.

Dit wil je lezen!

Gratis boek voor Financieel Adviseurs boordevol tips:

-Leer alles over jouw online kansen
-Zo versla je Independer!
-Betere marketing met beperkt budget
-Compleet stappenplan & gratis tools
-En nog veel meer...

Download gratis
Blog artikel

Ontdek de kracht van trouwe klanten: Tips om de relatie te versterken

Lees verder
Blog artikel

Waarom je nooit meer een 'no-reply' mailadres moet gebruiken voor je nieuwsbrief

Lees verder
Blog artikel

Bloggen - 4 redenen waarom je website een blog moet hebben

Lees verder