Het gebruik van symbolen in de onderwerpregel

Het versturen van een e-mail is een efficiënt middel om je klanten te bereiken. Niet gek dus dat de inbox van je ontvanger steeds voller raakt, want je bent niet de enige. Maar hoe val je op?

Het gebruik van symbolen in de onderwerpregel

Het versturen van een e-mail is een efficiënt middel om je klanten te bereiken. Niet gek dus dat de inbox van je ontvanger steeds voller raakt, want je bent niet de enige. Maar hoe val je op?

Waarvoor kun je symbolen gebruiken?

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen. Mails met tekens of symbolen in de onderwerpregel. Een goede manier om de aandacht te trekken in een drukke inbox. Een symbool wordt vaak gebruikt als aanvulling op de korte tekst die te zien is voordat je de mail opent.

🤩 De laagste hypotheekrente sinds jaren

Dankzij dit symbool valt het oog van jouw ontvanger direct op de e-mail. Je wekt nieuwsgierigheid op naar de inhoud en de betekenis van deze korte zin. Het gebruik van een symbool kan dus helpen bij het verhogen van je e-mail open rate.

Waar moet je op letten?

Symbolen vervangen geen woorden. Zorg er dus voor dat je een symbool altijd als aanvulling op de zin gebruikt. Kies de juiste symbolen bij het onderwerp van de e-mail. Weet je zeker dat het symbool de zin aanvult? Pas het alleen dan toe, want overbodig gebruik kan averechts werken.

Testen voor gebruik

Niet alle e-mailprogramma’s laten de symbolen op dezelfde manier zien. Het is dus belangrijk dat je goed test of de tekens wel correct getoond worden in de onderwerpregel. Dit kun je doen door een testmail naar jezelf te sturen. Open deze in verschillenden e-mailprogramma’s en bekijk of de symbolen zichtbaar zijn. Zorg er wel voor dat het symbool wat je gebruikt erkend is, bijvoorbeeld de symbolen die in Unicode-taal geschreven zijn.

 

Dagelijks maken ruim 400 advieskantoren gebruik van ons platform.

Wij zorgen ervoor dat al jouw klanten regelmatig van je horen zónder dat het jou extra tijd kost. Daar krijg je #blijeklanten van.

Lees hier hoe blij onze gebruikers met onze software zijn
    
Persoonlijke benadering is erg prettig. Ze nemen echt de tijd.
Peter van Haaften
Van Haaften Advies
    
Als financieel adviseur ben je druk met allerlei zaken. Ik houd nu meer tijd over voor advieswerk
Koos Tichelaar
HypotheekInfoPunt Tichelaar
    
Een mooie aanvulling op mijn online dienstverlening!
Maarten Prins
VZP Bedrijven B.V. en DoeHetZelfAOV.nl

Dankzij Contaqt blijven cliënten betrokken bij mijn bedrijf en tevens helpt het bij mijn zorgplicht.

Contaqt maakt het eenvoudig een nieuwbrief te versturen. Ik ervaar dat klanten het prettig vinden regelmatig wat van mij te horen. De tijdsbesparing kan ik gebruiken voor commerciële werkzaamheden."

Met Contaqt kan ik actuele berichten vol automatisch op onze website plaatsen, op onze social media kanalen verspreiden en via onze nieuwsbrief versturen. Een prima aanvulling binnen onze communicatiestrategie."

Naast de nieuwsbrief van Contaqt gebruik ik ook het programma bij het invullen van zorgplicht op mijn portefeuille. Met een simpele vragenlijst krijg ik inzicht in de wensen en wijzigingen van mijn relaties.

Wij zijn onlangs gestart met de nazorgscan. Dit met succes. Cliënten reageren erg enthousiast. Daarnaast heeft het voor extra omzet gezorgd.

Contaqt is voor mij een gebruikersvriendelijke tool die ik gebruik voor mijn nieuwsberichten. Het bespaart mij een hoop tijd.

Dit wil je lezen!

Gratis boek voor Financieel Adviseurs boordevol tips:

-Leer alles over jouw online kansen
-Zo versla je Independer!
-Betere marketing met beperkt budget
-Compleet stappenplan & gratis tools
-En nog veel meer...

Download gratis
Blog artikel

Waarom je nooit meer een 'no-reply' mailadres moet gebruiken voor je nieuwsbrief

Lees verder
Blog artikel

Bloggen - 4 redenen waarom je website een blog moet hebben

Lees verder
Blog artikel

6 redenen waarom je een nieuwsbrief moet verzenden voor je bedrijf

Lees verder