E-mailnieuwsbrieven sturen zonder toestemming: mag dat?

Als financieel adviseur nieuwsbrieven versturen? Heb je toestemming gevraagd? Dit zegt de wet! | Regels voor informatieve & commerciële mailing

Mag je als financieel adviseur nieuwsbrieven sturen zonder toestemming?

Het versturen van een nieuwsbrief kan grote toegevoegde waarde hebben voor je bedrijf. Je houdt persoonlijk contact met je klanten en brengt steeds je bedrijf en diensten onder de aandacht. Zo’n e-mailnieuwsbrief is zeker geen slecht idee, dus. Maar mag dat eigenlijk wel als je geen toestemming hebt gekregen? In deze blog leggen we uit wat wel en niet mag.

Nieuwsbrieven versturen: mag dat?

Wil je graag een nieuwsbrief sturen, maar weet je niet of je eerst toestemming moet vragen? Lastig! Bij Contaqt krijgen we deze vraag heel vaak: je bent dus niet de enige die ermee worstelt. Er ontstaan wel eens misverstanden rondom e-mailregelgeving. Want moet je nou wel of niet toestemming vragen? En kan je beboet worden? Gelukkig is dit allemaal duidelijk geregeld in de wet.

Dit zegt de wet

Mag je, als financieel adviseur, een nieuwsbrief aan je klanten versturen zonder dat ze hier expliciet toestemming voor hebben gegeven?  Voor iedere branche zijn de regels hetzelfde. Het antwoord: dit is afhankelijk van de context: wil je een commerciële of informatieve nieuwsbrief versturen?

Informatieve nieuwsbrieven

Is je mailing volledig informatief? Dan mag je deze gewoon versturen zonder daar eerst toestemming voor te vragen. Dit geldt uiteraard wél alleen zolang je wetten en regels naleeft. Het gaat daarbij dus voornamelijk om bestaande klanten. Wil je bijvoorbeeld een verhuisbericht versturen of informatie delen over eerder afgenomen producten of diensten? Dat is geen probleem!

Commerciële nieuwsbrieven

Het is volgens de e-mailmarketing-wet verboden om zonder voorafgaande toestemming ongevraagde commerciële mails te sturen. Het gaat daarbij ook om charitatieve of ideële content. Deze opt-in toestemming is al jaren goed geregeld in de huidige Telecomwet. Heb je wél toestemming? Dan is er natuurlijk niets aan de hand. Zorg er dan wel altijd voor dat de ontvanger zich ook weer van jouw mailing kan uitschrijven. Onder iedere campagne moet een uitschrijflink staan. Gebruik je onze nieuwsbrief module? Dan plaatsen wij deze uitschrijflink er automatisch onder.

Zelf nog even nalezen?

Is er nog iets onduidelijk of wil je alles gewoon zelf nog even nalezen? Dat kan! De in deze blog beschreven overheidswetten omtrent e-mailmarketing vind je ook gewoon online. Succes met je nieuwe nieuwsbrief!

 

Dagelijks maken ruim 400 advieskantoren gebruik van ons platform.

Wij zorgen ervoor dat al jouw klanten regelmatig van je horen zónder dat het jou extra tijd kost. Daar krijg je #blijeklanten van.

Lees hier hoe blij onze gebruikers met onze software zijn
    
Alle nieuwsbrieven zijn kant-en-klaar. Ideaal!
Ricardo Piga
Unico Finance
    
"Het bespaart mij een hoop tijd"
S.M. (Suzanne) de Moor FFP
More Advice
    
Wij hebben destijds voor Contaqt gekozen omdat wij onze klanten graag via nieuwsbrieven wilde bereiken en dat ook wilde monitoren.
Shirani Arnken
Berkenrode Assurantiën

Dankzij Contaqt blijven cliënten betrokken bij mijn bedrijf en tevens helpt het bij mijn zorgplicht.

Contaqt maakt het eenvoudig een nieuwbrief te versturen. Ik ervaar dat klanten het prettig vinden regelmatig wat van mij te horen. De tijdsbesparing kan ik gebruiken voor commerciële werkzaamheden."

Met Contaqt kan ik actuele berichten vol automatisch op onze website plaatsen, op onze social media kanalen verspreiden en via onze nieuwsbrief versturen. Een prima aanvulling binnen onze communicatiestrategie."

Naast de nieuwsbrief van Contaqt gebruik ik ook het programma bij het invullen van zorgplicht op mijn portefeuille. Met een simpele vragenlijst krijg ik inzicht in de wensen en wijzigingen van mijn relaties.

Wij zijn onlangs gestart met de nazorgscan. Dit met succes. Cliënten reageren erg enthousiast. Daarnaast heeft het voor extra omzet gezorgd.

Contaqt is voor mij een gebruikersvriendelijke tool die ik gebruik voor mijn nieuwsberichten. Het bespaart mij een hoop tijd.

Dit wil je lezen!

Gratis boek voor Financieel Adviseurs boordevol tips:

-Leer alles over jouw online kansen
-Zo versla je Independer!
-Betere marketing met beperkt budget
-Compleet stappenplan & gratis tools
-En nog veel meer...

Download gratis
Blog artikel

Ontdek de kracht van trouwe klanten: Tips om de relatie te versterken

Lees verder
Blog artikel

Waarom je nooit meer een 'no-reply' mailadres moet gebruiken voor je nieuwsbrief

Lees verder
Blog artikel

Bloggen - 4 redenen waarom je website een blog moet hebben

Lees verder