Financieel advies: hierom is nazorg zo belangrijk

Als adviseur van financiële producten lever je graag goede voorlichting. Maar nazorg bij financieel advies is minstens even belangrijk. Lees hier waarom.

Financieel advies: hierom is nazorg zo belangrijk

Als adviseur van financiële producten lever je graag goede voorlichting en gedegen begeleiding naar je klanten. Je bent tenslotte beter op de hoogte van mogelijke haken en ogen als deskundige en je weet waar je op moet letten. De beste match vinden tussen de klantbehoefte met de meest optimale productoplossing. Voor nu én voor de toekomst, daar ga je voor.

En blijft het daarbij? Of zie je ook een rol om vinger aan de pols te houden lang nadat de overeenkomst is gesloten? Doe je ook aan nazorg?  

Nazorg bij financieel advies: verplicht of niet?

Het hoeft misschien niet altijd, wettelijk gezien. Dit hangt af van de afspraken die gemaakt zijn, schriftelijk of mondeling. Maar het is wel netjes. En vaak een kleine moeite. Bijvoorbeeld over premiedalingen van overlijdensrisicoverzekeringen, zodat je weer wat geld kunt besparen voor je klant. Nogmaals, wettelijk gezien hoeft dit niet. De nazorgplicht gaat niet zo ver dat een adviseur de consument moet informeren over algemene marktontwikkelingen. Hieronder vallen volgens de Kifid Commissie van Beroep ook premiedalingen van ORV’s.

Toch kan het lonen om net een stapje extra te zetten met je nazorg, zowel voor jezelf als voor je klant. Een morele plicht die helemaal niet zo lastig te organiseren is. Met een simpele nieuwsbrief informeer je in een keer je hele klantenbestand, snel en goedkoop. Je laat zien dat je interessante ontwikkelingen deelt waar de klant zijn voordeel mee kan doen, wat zeker zal worden gewaardeerd. Zonder veel inspanning blijf je in beeld en bouw je aan loyaliteit en vertrouwen.

Nazorg is dus eigenlijk een kleine moeite, maar geeft groot plezier. En grote kans dat die klant bij weer bij je aanklopt als hij opnieuw financieel advies nodig heeft.  

 

Dagelijks maken ruim 400 advieskantoren gebruik van ons platform.

Wij zorgen ervoor dat al jouw klanten regelmatig van je horen zónder dat het jou extra tijd kost. Daar krijg je #blijeklanten van.

Lees hier hoe blij onze gebruikers met onze software zijn
    
Wij zijn heel enthousiast over Contaqt!
Susan van der Graaf
De HypotheekAcademie
    
"Perfect voor zorgplicht"
Mark van Dijk
Holland Verzekerd
    
"Eenvoudig in gebruik!"
Heleen van den Bos
Hypotheken

Dankzij Contaqt blijven cliënten betrokken bij mijn bedrijf en tevens helpt het bij mijn zorgplicht.

Contaqt maakt het eenvoudig een nieuwbrief te versturen. Ik ervaar dat klanten het prettig vinden regelmatig wat van mij te horen. De tijdsbesparing kan ik gebruiken voor commerciële werkzaamheden."

Met Contaqt kan ik actuele berichten vol automatisch op onze website plaatsen, op onze social media kanalen verspreiden en via onze nieuwsbrief versturen. Een prima aanvulling binnen onze communicatiestrategie."

Naast de nieuwsbrief van Contaqt gebruik ik ook het programma bij het invullen van zorgplicht op mijn portefeuille. Met een simpele vragenlijst krijg ik inzicht in de wensen en wijzigingen van mijn relaties.

Wij zijn onlangs gestart met de nazorgscan. Dit met succes. Cliënten reageren erg enthousiast. Daarnaast heeft het voor extra omzet gezorgd.

Contaqt is voor mij een gebruikersvriendelijke tool die ik gebruik voor mijn nieuwsberichten. Het bespaart mij een hoop tijd.

Dit wil je lezen!

Gratis boek voor Financieel Adviseurs boordevol tips:

-Leer alles over jouw online kansen
-Zo versla je Independer!
-Betere marketing met beperkt budget
-Compleet stappenplan & gratis tools
-En nog veel meer...

Download gratis
Blog artikel

Ontdek de kracht van trouwe klanten: Tips om de relatie te versterken

Lees verder
Blog artikel

Waarom je nooit meer een 'no-reply' mailadres moet gebruiken voor je nieuwsbrief

Lees verder
Blog artikel

Bloggen - 4 redenen waarom je website een blog moet hebben

Lees verder