Zit mijn klant te wachten op een nieuwsbrief?

Veel adviseurs zijn er stellig van overtuigd dat klanten helemaal niet op nieuwsbrieven zitten te wachten. Maar klopt dat wel?

Zit mijn klant te wachten op een nieuwsbrief?

Veel adviseurs zijn er stellig van overtuigd dat klanten helemaal niet op nieuwsbrieven zitten te wachten. Maar klopt dat wel?⠀

Goede cijfers

Als adviseur heb je vermoedelijk zelf een hekel aan een volle mailbox. Om die reden verwacht je dus, dat jouw klanten niet op nieuwsbrieven zitten te wachten. Toch laten cijfers zien dat gemiddeld 44% de nieuwsbrief opent. En dat is erg goed! ⠀

Informeren

Een nieuwsbrief zet je in om de klant te informeren over een bepaald onderwerp of thema. De cijfers liggen voor deze branche hoog omdat consumenten graag lezen over alles wat met geld te maken heeft. Zorg voor de juiste verhouding tussen informatie en commercie, want nieuwsbrieven van informatieve aard worden dus vaak gewaardeerd.

Merkbeleving

Ook al heeft de klant de nieuwsbrief niet gelezen, dan is de verzending toch waardevol geweest. Je bent namelijk weer even in de mailbox verschenen en hebt daarbij bijgedragen aan een (onbewuste) merkbeleving. Je positioneert jezelf daarnaast als expert door de klant te voorzien van informatie. Dus voor iedereen die de nieuwsbrief leest blijf je extra hangen.

Wij adviseren je minimaal tweemaal per maand een nieuwsbrief te versturen voor het beste resultaat!

Ontdek de superkracht van nieuwsbrieven!

Download dit gratis Ebook en ontdek de superkracht van nieuwsbrieven

Stel je eens voor dat je een superkracht bezit waarmee je direct toegang hebt tot de aandacht en gedachten van je klanten. Een kracht waarmee je hun vertrouwen kan winnen, expertise tonen en sterke banden kan smeden. Nou, die superkracht bestaat en het heet e-mail! Lees er alles over in dit gratis ebook.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Dagelijks maken ruim 400 bedrijven gebruik van ons platform.

Wij zorgen ervoor dat al jouw klanten regelmatig van je horen zónder dat het jou extra tijd kost. Daar krijg je #blijeklanten van.

Lees hier hoe blij onze gebruikers met onze software zijn
    
Contaqt helpt enorm bij het leveren van wettelijke nazorg
René Wassink
Consulting
    
Contaqt helpt mij om in contact te blijven met mijn klanten en geïnteresseerden
Marion de Rijk
AdviesRijk
    
Continue stroom aan relevante onderwerpen
Michel Dijk
ThuisInGeld

Dankzij Contaqt blijven cliënten betrokken bij mijn bedrijf en tevens helpt het bij mijn zorgplicht.

Contaqt maakt het eenvoudig een nieuwbrief te versturen. Ik ervaar dat klanten het prettig vinden regelmatig wat van mij te horen. De tijdsbesparing kan ik gebruiken voor commerciële werkzaamheden."

Met Contaqt kan ik actuele berichten vol automatisch op onze website plaatsen, op onze social media kanalen verspreiden en via onze nieuwsbrief versturen. Een prima aanvulling binnen onze communicatiestrategie."

Naast de nieuwsbrief van Contaqt gebruik ik ook het programma bij het invullen van zorgplicht op mijn portefeuille. Met een simpele vragenlijst krijg ik inzicht in de wensen en wijzigingen van mijn relaties.

Wij zijn onlangs gestart met de nazorgscan. Dit met succes. Cliënten reageren erg enthousiast. Daarnaast heeft het voor extra omzet gezorgd.

Contaqt is voor mij een gebruikersvriendelijke tool die ik gebruik voor mijn nieuwsberichten. Het bespaart mij een hoop tijd.

Blog artikel
Lees verder

Maak jouw nieuwsbrief onweerstaanbaar met deze tips!

Blog artikel
Lees verder

Zijn sociale media de baas of ben jij dat?

Blog artikel
Lees verder

‘Je/jij’ of ‘u’ in de nieuwsbrief - Wat is de beste aanspreekvorm?