Maximaal resultaat met minimaal budget

Wie wil dat nu niet? Met een minimaal budget een maximaal resultaat behalen. Onmogelijk? Deze tip gaat je helpen!

Deze tip is supersimpel toe te passen en kost je nauwelijks geld. Toch wordt hij eigenlijk nooit toegepast. Dus doe je voordeel ermee...

Stap 1

Wellicht heb je onze kant-en-klare marketingcampagnes al ontdekt. Als je zo'n campagne inzet dan heb je de mogelijkheid om deze campagne via Social Media te promoten.

Handig zul je denken. Op zich wel, maar het nadeel van Social Media is dat deze kanalen voor jou gaan bepalen welke mensen deze campagne te zien krijgen.

Neem Facebook bijvoorbeeld. Stel je hebt 100 volgers op je zakelijke Facebook pagina. Dan laat Facebook aan slechts 10 tot 15 van deze volgers het bericht zien. Dat betekent dat slechts een handjevol mensen dit bericht te zien krijgen.

Stap 2

Hier komt de tip.

Nadat je een marketing campagne gedeeld hebt via Facebook, ga dan naar je eigen beheerderspagina. Vervolgens zul je zien dat Facebook je de mogelijkheid biedt om met een paar muisklikken een bericht te promoten. En ja, dat kost geld (dat is hun businessmodel). De investering is echter niet zo hoog.

Probeer het maar eens met bijvoorbeeld 10 euro en kijk wat het effect is. Nog een tip: in de instellingen kun je opgeven aan wie de advertentie getoond moet worden. Hier kun je heel specifiek 'targetten'. Als je hier meer over wilt weten dan kun je hier eens kijken.