Wanneer kun je het beste een nieuwsbrief versturen?

Wat is het juiste moment voor het versturen van een nieuwsbrief? Dit is wat de onderzoeken hebben uitgewezen.

Wanneer kun je het beste een nieuwsbrief versturen?

Wat is het juiste moment voor het versturen van een nieuwsbrief? Dit is wat de onderzoeken hebben uitgewezen.

Maandagochtend of vrijdagmiddag - Wat is het juiste moment?

Welke dag en vooral welk tijdstip is nou het meest ideaal om nieuwsbrieven te sturen? Onderzoeken hebben uitgewezen dat dat voor consumenten niet belangrijk is! Veel van je klanten hebben een bepaald moment in de week waarop zij hun inbox checken. Verstuur jij dus op maandagochtend de nieuwsbrief, dan komt hij voor klanten die op donderdagmiddag hun mail checken ook voorbij.

Sterker nog, als alle bedrijven gebruik maken van een vast tijdstip zou dat zorgen voor een ontploffing van de inbox. Experimenteer dus zelf welke dag en welk tijdstip het beste uitkomt.

Hoe relevanter, hoe beter

Wat veel belangrijker is, is de relevantie van de nieuwsbrief. Hoe relevanter de informatie, hoe hoger de noodzaak voor klanten om de nieuwsbrief te openen. Zij zullen jou als adviseur gaan herkennen aan de waardevolle informatie, en dat voor de volgende nieuwsbrief onthouden. Het tijdstip maakt dan dus niet uit, want klanten zullen de relevante informatie op hun eigen moment graag weer willen lezen.

Zorg met een vaste frequentie voor regelmaat

Om met regelmaat te verschijnen in de inbox van je klanten is frequentie een belangrijk begrip. Een vaste frequentie zorgt er namelijk voor dat klanten wennen aan het tijdstip waarop jij de nieuwsbrief verstuurt. Zo weten zij wanneer ze iets kunnen verwachten en gaan ze in het gunstigste geval er zelfs naar uitkijken.

Kortom; er is dus geen ideaal tijdstip voor het versturen van nieuwsbrieven. Relevantie en frequentie is in dit geval veel belangrijker.

Ontdek de superkracht van nieuwsbrieven!

Download dit gratis Ebook en ontdek de superkracht van nieuwsbrieven

Stel je eens voor dat je een superkracht bezit waarmee je direct toegang hebt tot de aandacht en gedachten van je klanten. Een kracht waarmee je hun vertrouwen kan winnen, expertise tonen en sterke banden kan smeden. Nou, die superkracht bestaat en het heet e-mail! Lees er alles over in dit gratis ebook.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Dagelijks maken ruim 400 bedrijven gebruik van ons platform.

Wij zorgen ervoor dat al jouw klanten regelmatig van je horen zónder dat het jou extra tijd kost. Daar krijg je #blijeklanten van.

Lees hier hoe blij onze gebruikers met onze software zijn
    
"Een goede aanvulling binnen onze communicatiestrategie"
Milko Perdijk
Perdijk Advies
    
Contaqt maakt het eenvoudig een nieuwbrief te versturen. Dit bespaart mij veel tijd.
Wouter Geerlig
Geerlig Financieel Advies
    
Wij zijn heel enthousiast over Contaqt!
Susan van der Graaf
De HypotheekAcademie

Dankzij Contaqt blijven cliënten betrokken bij mijn bedrijf en tevens helpt het bij mijn zorgplicht.

Contaqt maakt het eenvoudig een nieuwbrief te versturen. Ik ervaar dat klanten het prettig vinden regelmatig wat van mij te horen. De tijdsbesparing kan ik gebruiken voor commerciële werkzaamheden."

Met Contaqt kan ik actuele berichten vol automatisch op onze website plaatsen, op onze social media kanalen verspreiden en via onze nieuwsbrief versturen. Een prima aanvulling binnen onze communicatiestrategie."

Naast de nieuwsbrief van Contaqt gebruik ik ook het programma bij het invullen van zorgplicht op mijn portefeuille. Met een simpele vragenlijst krijg ik inzicht in de wensen en wijzigingen van mijn relaties.

Wij zijn onlangs gestart met de nazorgscan. Dit met succes. Cliënten reageren erg enthousiast. Daarnaast heeft het voor extra omzet gezorgd.

Contaqt is voor mij een gebruikersvriendelijke tool die ik gebruik voor mijn nieuwsberichten. Het bespaart mij een hoop tijd.

Blog artikel
Lees verder

Maak jouw nieuwsbrief onweerstaanbaar met deze tips!

Blog artikel
Lees verder

Zijn sociale media de baas of ben jij dat?

Blog artikel
Lees verder

‘Je/jij’ of ‘u’ in de nieuwsbrief - Wat is de beste aanspreekvorm?