Bloggen: zelf schrijven of uitbesteden?

Een blog schrijven kan je veel opleveren, maar het is ook tijdrovend. Moet je tijd maken, of kun je het beter uitbesteden aan professionals?

Bloggen: zelf schrijven of uitbesteden?

Een blog schrijven kan je veel opleveren, maar het is ook tijdrovend. Moet je tijd maken, of kun je het beter uitbesteden aan professionals?

Voordelen van een blog

Een goede blog zorgt voor geïnteresseerde (potentiële) klanten. Je wekt de interesse van de lezer en zorgt dat ze zich onderaan de blog kunnen aanmelden voor jouw nieuwsbrief. Voor ieder bedrijf een verstandige toevoeging dus. Maar het schrijven van een interessante tekst is niet voor iedereen weggelegd. Waar de een met gemak een blog publiceert, heeft de ander al moeite met het schrijven van een aantal zinnen. Toch hoeft dat geen probleem te zijn, want er zijn meer mogelijkheden.

Uitbesteden

Als je er voor kiest om het schrijven van blogs uit te besteden, zijn er meerdere opties waar dat kan. Zo kun je kiezen voor een klein of juist groot tekstbureau. Sommigen zijn breed georiënteerd, anderen zijn juist gespecialiseerd in jouw branche. Hou wel in gedachten dat het een tijdrovend proces kan zijn om een goed tekstbureau te vinden en dat er een pittig prijskaartje aan hangt.

Een andere optie is om zelf een freelance schrijver te zoeken. Een voordeel hiervan is dat je een band kan opbouwen en de freelancer kan betrekken bij je bedrijf. Daardoor zullen de blogs steeds beter worden en hoef je steeds minder aansturing te geven. Het nadeel is wel dat het werken met een freelancer ook kan betekenen dat deze weer afscheid van je kan nemen.

Iemand in dienst nemen

Als je serieus aan de slag wilt gaan met de blogs, dan kan je er eventueel voor kiezen om zelf iemand in dienst te nemen voor deze klus. Een eigen schrijver kan zich ook bezighouden met de doelgroep, tone of voice en merkwaarden. En je hebt meer zekerheid dat je lange tijd vooruit kan. Dit vereist natuurlijk wel een behoorlijke investering van jouw kant.

Contaqt inzetten

Voor een paar tientjes per maand kun je ook kiezen voor kant en klare blogs voor jouw branche. Je kan het schrijven van blogs volledig uit handen geven aan ons en daarnaast zorgen wij ervoor dat het op je website gepubliceerd wordt en dat het via een nieuwsbrief bij je klant terecht komt. Dat geeft je extra veel tijd voor andere werkzaamheden dus! Meer weten? Check: https://www.contaqt.nl/nieuwsbrief-module

Ontdek de superkracht van nieuwsbrieven!

Download dit gratis Ebook en ontdek de superkracht van nieuwsbrieven

Stel je eens voor dat je een superkracht bezit waarmee je direct toegang hebt tot de aandacht en gedachten van je klanten. Een kracht waarmee je hun vertrouwen kan winnen, expertise tonen en sterke banden kan smeden. Nou, die superkracht bestaat en het heet e-mail! Lees er alles over in dit gratis ebook.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Dagelijks maken ruim 400 bedrijven gebruik van ons platform.

Wij zorgen ervoor dat al jouw klanten regelmatig van je horen zónder dat het jou extra tijd kost. Daar krijg je #blijeklanten van.

Lees hier hoe blij onze gebruikers met onze software zijn
    
Ik werk al jaren met Contaqt en ben er erg blij met de heldere nieuwsbrieven die worden gemaakt voor mijn klanten!
Johan van Houwelingen
Van Houwelingen financiële diensten
    
"Een goede aanvulling binnen onze communicatiestrategie"
Milko Perdijk
Perdijk Advies
    
Een mooie aanvulling op mijn online dienstverlening!
Maarten Prins
VZP Bedrijven B.V. en DoeHetZelfAOV.nl

Dankzij Contaqt blijven cliënten betrokken bij mijn bedrijf en tevens helpt het bij mijn zorgplicht.

Contaqt maakt het eenvoudig een nieuwbrief te versturen. Ik ervaar dat klanten het prettig vinden regelmatig wat van mij te horen. De tijdsbesparing kan ik gebruiken voor commerciële werkzaamheden."

Met Contaqt kan ik actuele berichten vol automatisch op onze website plaatsen, op onze social media kanalen verspreiden en via onze nieuwsbrief versturen. Een prima aanvulling binnen onze communicatiestrategie."

Naast de nieuwsbrief van Contaqt gebruik ik ook het programma bij het invullen van zorgplicht op mijn portefeuille. Met een simpele vragenlijst krijg ik inzicht in de wensen en wijzigingen van mijn relaties.

Wij zijn onlangs gestart met de nazorgscan. Dit met succes. Cliënten reageren erg enthousiast. Daarnaast heeft het voor extra omzet gezorgd.

Contaqt is voor mij een gebruikersvriendelijke tool die ik gebruik voor mijn nieuwsberichten. Het bespaart mij een hoop tijd.

Blog artikel
Lees verder

Maak jouw nieuwsbrief onweerstaanbaar met deze tips!

Blog artikel
Lees verder

Zijn sociale media de baas of ben jij dat?

Blog artikel
Lees verder

‘Je/jij’ of ‘u’ in de nieuwsbrief - Wat is de beste aanspreekvorm?