Bloggen: zelf schrijven of uitbesteden?

Een blog schrijven kan je veel opleveren, maar het is ook tijdrovend. Moet je tijd maken, of kun je het beter uitbesteden aan professionals?

Bloggen: zelf schrijven of uitbesteden?

Een blog schrijven kan je veel opleveren, maar het is ook tijdrovend. Moet je tijd maken, of kun je het beter uitbesteden aan professionals?

Voordelen van een blog

Een goede blog zorgt voor geïnteresseerde (potentiële) klanten. Je wekt de interesse van de lezer en zorgt dat ze zich onderaan de blog kunnen aanmelden voor jouw nieuwsbrief. Voor ieder bedrijf een verstandige toevoeging dus. Maar het schrijven van een interessante tekst is niet voor iedereen weggelegd. Waar de een met gemak een blog publiceert, heeft de ander al moeite met het schrijven van een aantal zinnen. Toch hoeft dat geen probleem te zijn, want er zijn meer mogelijkheden.

Uitbesteden

Als je er voor kiest om het schrijven van blogs uit te besteden, zijn er meerdere opties waar dat kan. Zo kun je kiezen voor een klein of juist groot tekstbureau. Sommigen zijn breed georiënteerd, anderen zijn juist gespecialiseerd in jouw branche. Hou wel in gedachten dat het een tijdrovend proces kan zijn om een goed tekstbureau te vinden en dat er een pittig prijskaartje aan hangt.

Een andere optie is om zelf een freelance schrijver te zoeken. Een voordeel hiervan is dat je een band kan opbouwen en de freelancer kan betrekken bij je bedrijf. Daardoor zullen de blogs steeds beter worden en hoef je steeds minder aansturing te geven. Het nadeel is wel dat het werken met een freelancer ook kan betekenen dat deze weer afscheid van je kan nemen.

Iemand in dienst nemen

Als je serieus aan de slag wilt gaan met de blogs, dan kan je er eventueel voor kiezen om zelf iemand in dienst te nemen voor deze klus. Een eigen schrijver kan zich ook bezighouden met de doelgroep, tone of voice en merkwaarden. En je hebt meer zekerheid dat je lange tijd vooruit kan. Dit vereist natuurlijk wel een behoorlijke investering van jouw kant.

Contaqt inzetten

Voor een paar tientjes per maand kun je ook kiezen voor kant en klare blogs voor jouw branche. Je kan het schrijven van blogs volledig uit handen geven aan ons en daarnaast zorgen wij ervoor dat het op je website gepubliceerd wordt en dat het via een nieuwsbrief bij je klant terecht komt. Dat geeft je extra veel tijd voor andere werkzaamheden dus! Meer weten? Check: https://www.contaqt.nl/nieuwsbrief-module

 

Dagelijks maken ruim 400 advieskantoren gebruik van ons platform.

Wij zorgen ervoor dat al jouw klanten regelmatig van je horen zónder dat het jou extra tijd kost. Daar krijg je #blijeklanten van.

Lees hier hoe blij onze gebruikers met onze software zijn
    
Continue stroom aan relevante onderwerpen
Michel Dijk
ThuisInGeld
    
Als financieel adviseur ben je druk met allerlei zaken. Ik houd nu meer tijd over voor advieswerk
Koos Tichelaar
HypotheekInfoPunt Tichelaar
    
Wij hebben destijds voor Contaqt gekozen omdat wij onze klanten graag via nieuwsbrieven wilde bereiken en dat ook wilde monitoren.
Shirani Arnken
Berkenrode Assurantiën

Dankzij Contaqt blijven cliënten betrokken bij mijn bedrijf en tevens helpt het bij mijn zorgplicht.

Contaqt maakt het eenvoudig een nieuwbrief te versturen. Ik ervaar dat klanten het prettig vinden regelmatig wat van mij te horen. De tijdsbesparing kan ik gebruiken voor commerciële werkzaamheden."

Met Contaqt kan ik actuele berichten vol automatisch op onze website plaatsen, op onze social media kanalen verspreiden en via onze nieuwsbrief versturen. Een prima aanvulling binnen onze communicatiestrategie."

Naast de nieuwsbrief van Contaqt gebruik ik ook het programma bij het invullen van zorgplicht op mijn portefeuille. Met een simpele vragenlijst krijg ik inzicht in de wensen en wijzigingen van mijn relaties.

Wij zijn onlangs gestart met de nazorgscan. Dit met succes. Cliënten reageren erg enthousiast. Daarnaast heeft het voor extra omzet gezorgd.

Contaqt is voor mij een gebruikersvriendelijke tool die ik gebruik voor mijn nieuwsberichten. Het bespaart mij een hoop tijd.

Dit wil je lezen!

Gratis boek voor Financieel Adviseurs boordevol tips:

-Leer alles over jouw online kansen
-Zo versla je Independer!
-Betere marketing met beperkt budget
-Compleet stappenplan & gratis tools
-En nog veel meer...

Download gratis
Blog artikel

Waarom je nooit meer een 'no-reply' mailadres moet gebruiken voor je nieuwsbrief

Lees verder
Blog artikel

Bloggen - 4 redenen waarom je website een blog moet hebben

Lees verder
Blog artikel

6 redenen waarom je een nieuwsbrief moet verzenden voor je bedrijf

Lees verder