Maak het spannend!

Zodra je een nieuwsbrief hebt verzonden dan wil je natuurlijk dat deze gelezen wordt! Zorg daarom voor een pakkende titel!

Maak het spannend!

Wil je dat je e-mails vaker geopend worden? beter gelezen worden? Zorg dan voor een pakkende titel!

Bij een titel draait het dus om de lezer.

Toch worden veel titels en koppen gemaakt vanuit de schrijver. Bekijk de onderwerpen van de e-mails in je inbox maar eens. Hier een paar voorbeelden uit de mijne:

 • "Stadsgehoorzaal nieuwsbrief | februari"
 • "Het laatste accountancy nieuws"
 • "Marketcircle blog"

De kans dat deze nieuwsbrieven direct in de prullenbak belanden is groot. Deze titels zeggen niets over de inhoud van de e-mail

What's in it for me?

Een veel gestelde vraag van lezers, geïnteresseerden of (potentiële) klanten is: “Wat levert het mij op?”

Geef de lezer een reden waarom ze naar jou moeten luisteren; waarom ze juist jouw artikel moeten lezen. Als de titel geen voordeel oplevert voor de lezer, waarom zou hij of zij het artikel dan lezen?

Een voorbeeld van een goede titel die de lezer wat oplevert:

 • "Bespaar honderden euro's met deze fiscale tips"
 • "Wat jij nog niet wist over zoekmachine optimalisatie"

Getallen doen het altijd goed.

Als je een getal gebruikt in je titel, dan trek je al snel de aandacht van een lezer. Een getal in een titel roept al vrij snel de gedachte ‘dit bericht is belangrijk’ op.

Getallen als cijfers werken beter dan getallen die gespeld zijn als woorden:

 • 7 Manieren om je inbox beter te beheren
 • 10 Tips voor het schrijven van een goed artikel

Personaliseer onderwerpregel

Weet je de voornaam van de lezer? gebruik hem dan! Zet hem niet alleen in de e-mail zelf, maar gebruik het ook in de onderwerp regel zoals: "Wil je weten hoe je de perfecte titel schrijft Theo?"

E-mail snippet

De meeste e-mail programma's tonen naast het onderwerp ook de eerste regel van de e-mail. Dit wordt ook wel een snippet of pre-header genoemd en is de bovenste regel in je e-mail. Vaak zie je hier staan – “Bekijk hier de online versie“.

Deze e-mail snippet kun je dus ook goed inzetten om je onderwerpregel te versterken. Bekijk beide voorbeelden maar eens:

Short tips!

Heb je geen inspiratie dan geven we je hierbij nog 4 korte tips:

 • Houd de nieuwsbrieven van concurrenten in de gaten. Zij zitten in dezelfde branche en hebben dezelfde doelgroep. Hoe doen zij het?
 • Houd het luchtig, gebruik humor! Maak de teksten niet te zwaar.
 • Gebruik korte zinnen. Lange zinnen zijn al snel moeilijk leesbaar, dus probeer korte zinnen te gebruiken. Spreek daarnaast in heldere taal.
 • Deel kennis. Wat is voor jou vanzelfsprekend en voor je klant razend interessant? Gebruik dit onderwerp voor je volgende nieuwsbrief.

Ontdek de superkracht van nieuwsbrieven!

Download dit gratis Ebook en ontdek de superkracht van nieuwsbrieven

Stel je eens voor dat je een superkracht bezit waarmee je direct toegang hebt tot de aandacht en gedachten van je klanten. Een kracht waarmee je hun vertrouwen kan winnen, expertise tonen en sterke banden kan smeden. Nou, die superkracht bestaat en het heet e-mail! Lees er alles over in dit gratis ebook.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Dagelijks maken ruim 400 bedrijven gebruik van ons platform.

Wij zorgen ervoor dat al jouw klanten regelmatig van je horen zónder dat het jou extra tijd kost. Daar krijg je #blijeklanten van.

Lees hier hoe blij onze gebruikers met onze software zijn
    
Een mooie aanvulling op mijn online dienstverlening!
Maarten Prins
VZP Bedrijven B.V. en DoeHetZelfAOV.nl
    
"Eenvoudig in gebruik!"
Heleen van den Bos
Hypotheken
    
Wij zijn heel enthousiast over Contaqt!
Susan van der Graaf
De HypotheekAcademie

Dankzij Contaqt blijven cliënten betrokken bij mijn bedrijf en tevens helpt het bij mijn zorgplicht.

Contaqt maakt het eenvoudig een nieuwbrief te versturen. Ik ervaar dat klanten het prettig vinden regelmatig wat van mij te horen. De tijdsbesparing kan ik gebruiken voor commerciële werkzaamheden."

Met Contaqt kan ik actuele berichten vol automatisch op onze website plaatsen, op onze social media kanalen verspreiden en via onze nieuwsbrief versturen. Een prima aanvulling binnen onze communicatiestrategie."

Naast de nieuwsbrief van Contaqt gebruik ik ook het programma bij het invullen van zorgplicht op mijn portefeuille. Met een simpele vragenlijst krijg ik inzicht in de wensen en wijzigingen van mijn relaties.

Wij zijn onlangs gestart met de nazorgscan. Dit met succes. Cliënten reageren erg enthousiast. Daarnaast heeft het voor extra omzet gezorgd.

Contaqt is voor mij een gebruikersvriendelijke tool die ik gebruik voor mijn nieuwsberichten. Het bespaart mij een hoop tijd.

Blog artikel
Lees verder

Maak jouw nieuwsbrief onweerstaanbaar met deze tips!

Blog artikel
Lees verder

Zijn sociale media de baas of ben jij dat?

Blog artikel
Lees verder

‘Je/jij’ of ‘u’ in de nieuwsbrief - Wat is de beste aanspreekvorm?