Bloggen - 4 redenen waarom je website een blog moet hebben

Als eigenaar van een website is het belangrijk om een sterke online aanwezigheid te hebben. Een blog kan een krachtige tool zijn om je website te versterken en je bedrijf te laten groeien.

Positioneren als expert

Door regelmatig te bloggen over onderwerpen die relevant zijn voor jouw doelgroep, kun je jezelf positioneren als een expert in jouw vakgebied. Potentiële klanten zijn vaak op zoek naar informatie en advies, en een blog kan een uitstekende manier zijn om dit te bieden. Door waardevolle content te bieden, kun je het vertrouwen van je doelgroep winnen en ze overtuigen van jouw expertise.

Betrokkenheid doelgroep vergroten

Een blog kan ook helpen om de betrokkenheid van jouw doelgroep te vergroten. Door reacties op je blogposts aan te moedigen en actief te reageren op de reacties van je lezers, kun je een gemeenschap rondom jouw merk opbouwen. Dit kan resulteren in meer herhaalbezoeken aan je website en een grotere betrokkenheid bij jouw merk.

Nieuwe leads genereren

Door waardevolle content te bieden op je blog, kun je potentiële klanten aantrekken die op zoek zijn naar informatie of oplossingen voor hun problemen. Door je blogposts te promoten op sociale media en andere kanalen, kun je deze potentiële klanten naar je website leiden en hen helpen om vertrouwd te raken met jouw merk. Dit kan leiden tot nieuwe leads en uiteindelijk tot nieuwe klanten.

Een actuele website

Een blog kan ook helpen om je website actueel te houden. Door regelmatig nieuwe content toe te voegen, houd je je website fris en interessant voor je doelgroep. Dit kan ook helpen om je website hoger te laten ranken in de zoekresultaten van zoekmachines, omdat deze websites met regelmatig bijgewerkte content als meer relevant beschouwen.

Conclusie

Als je nog geen blog op je website hebt, is het misschien tijd om er een op te zetten en de voordelen ervan te benutten. Het kan een geweldige manier zijn om meer verkeer naar je website te genereren, de betrokkenheid van je doelgroep te vergroten en nieuwe leads te genereren. En het kan je helpen om jezelf te positioneren als een expert en je website actueel te houden. Kortom, het hebben van een blog kan een win-win situatie zijn voor jouw bedrijf.

Het opzetten en onderhouden van een blog kan echter wel tijdrovend zijn. Dit kunnen wij voor je regelen? Met onze nieuwsbriefmodule is je website voorzien van actueel nieuws én wordt het ook nog eens via een nieuwsbrief met je klant gedeeld.

Ontdek de superkracht van nieuwsbrieven!

Download dit gratis Ebook en ontdek de superkracht van nieuwsbrieven

Stel je eens voor dat je een superkracht bezit waarmee je direct toegang hebt tot de aandacht en gedachten van je klanten. Een kracht waarmee je hun vertrouwen kan winnen, expertise tonen en sterke banden kan smeden. Nou, die superkracht bestaat en het heet e-mail! Lees er alles over in dit gratis ebook.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Dagelijks maken ruim 400 bedrijven gebruik van ons platform.

Wij zorgen ervoor dat al jouw klanten regelmatig van je horen zónder dat het jou extra tijd kost. Daar krijg je #blijeklanten van.

Lees hier hoe blij onze gebruikers met onze software zijn
    
Contaqt is veel beter dan onze vorige aanbieder!
Roger Mordan
Roger Mordang Financieel Advies
    
Contaqt is veel beter dan onze vorige aanbieder!
Roger Mordan
Roger Mordang Financieel Advies
    
Alle nieuwsbrieven zijn kant-en-klaar. Ideaal!
Ricardo Piga
Unico Finance

Dankzij Contaqt blijven cliënten betrokken bij mijn bedrijf en tevens helpt het bij mijn zorgplicht.

Contaqt maakt het eenvoudig een nieuwbrief te versturen. Ik ervaar dat klanten het prettig vinden regelmatig wat van mij te horen. De tijdsbesparing kan ik gebruiken voor commerciële werkzaamheden."

Met Contaqt kan ik actuele berichten vol automatisch op onze website plaatsen, op onze social media kanalen verspreiden en via onze nieuwsbrief versturen. Een prima aanvulling binnen onze communicatiestrategie."

Naast de nieuwsbrief van Contaqt gebruik ik ook het programma bij het invullen van zorgplicht op mijn portefeuille. Met een simpele vragenlijst krijg ik inzicht in de wensen en wijzigingen van mijn relaties.

Wij zijn onlangs gestart met de nazorgscan. Dit met succes. Cliënten reageren erg enthousiast. Daarnaast heeft het voor extra omzet gezorgd.

Contaqt is voor mij een gebruikersvriendelijke tool die ik gebruik voor mijn nieuwsberichten. Het bespaart mij een hoop tijd.

Blog artikel
Lees verder

Maak jouw nieuwsbrief onweerstaanbaar met deze tips!

Blog artikel
Lees verder

Zijn sociale media de baas of ben jij dat?

Blog artikel
Lees verder

‘Je/jij’ of ‘u’ in de nieuwsbrief - Wat is de beste aanspreekvorm?